Lakhatási települési támogatás

Tamar Promenade of Hong Kong city at night

Mit kell tenniük, ha Lakhatási települési támogatást folyósítanak?

Korábbi elnevezése: Lakásfenntartási támogatás – LFT

A szociális ellátásokról és a szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 2015. március 1-i hatállyal megszűntette a lakásfenntartási és az adósságkezelési támogatás állami formáját.

Az átmeneti rendelkezések alapján a 2014. december 31-ig megkötött juttatásokra a korábbi eljárási szabályokat kell alkalmazni, ezért az Önökkel korábban, – az előre fizetős mérő feltöltés elszámolására, ill. az adósságkezelésre vonatkozóan – kötött megállapodásainkat továbbra is hatályosnak tekintjük.

2015. március 1. követően:

Amennyiben Önök saját hatáskörükben, illetve saját finanszírozási keretükben helyi rendeletalkotással 2015. március 1-től továbbra is fenn kívánják tartani a korábbi lakásfenntartási és adósságkezelési támogatást, ezentúl mint önkormányzati juttatást, akkor a jogszabályok, és a Megállapodásainkban rögzített információátadási és analitikai formulával továbbra is zökkenőmentesen tudjuk kezelni.

A 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletnek megfelelően Önöknek a normatív támogatás megítéléséről szóló határozat helyett a jogszabályban meghatározott formátumban és adattartalommal analitikát kell küldeniük nekünk (melyben az ügyfél azonosításához szükséges adatsor, a támogatás összege és időszaka szerepel).


Kérjük, az analitikákat erre az email címre küldjék.

pirosnyilIcon

ehu-onk-tam@eon-hungaria.com