Árak, tarifadíjak

wheat field at the sunset

Tarifák

Ismerje közigazgatási ügyfeleinknek kínált tarifáinkat! Válasszon az alábbi lehetőségek közül, vagy keresse ügyfélszolgáltunkat elérhetőségeinken.  Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

2010. január 1-jétől egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfeleknek szóló egyéb árak

Rendszerhasználati díjak

Mit jelent a rendszerhasználati díj?

A hálózatot üzemeltető cégek a villamosenergia-hálózat használatáért ún. rendszerhasználati díjakat (RHD) számítanak fel. Az ügyfeleknek a hálózati cégek részére külön nem kell fizetniük, mert az egyetemes szolgáltató közvetített szolgáltatásként a számlán feltünteti azokat. Az RHD díjak hatóságilag szabályozottak.

2019. január 1-től érvényes villamos energia rendszerhasználati díjak mértékét és alkalmazásának szabályait az alábbi MEKH rendeletek tartalmazzák.

2020. január 1-től érvényes villamos energia rendszerhasználati díjak mértékét és alkalmazásának szabályait az alábbi MEKH rendeletek tartalmazzák.

Csatlakozási díjak

A villamos energia elosztó hálózatra történő csatlakozáskor, vagy a többletteljesítmény igénylésekor -a jogszabályban leírt díjmentes eseteket leszámítva- csatlakozási díjat kell fizetni. A csatlakozási díj fizetésének részletes alkalmazási szabályait a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló 10/2016. (XI. 14.) MEKH rendelet; a díjakat a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak mértékéről szóló 15/2016. (XII. 20.) MEKH rendelettartalmazza.

Külön díj ellenében végezhető szolgáltatások és egyéb tevékenységek díjai

A villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló 10/2016. (XI. 14.) MEKH rendelet 43. § (1) bekezdésében előírt kötelezettségeknek megfelelően a villamos energia elosztói engedélyesek közzéteszik az e rendelet szerint meghatározott külön díjas szolgáltatások körét és a 2020. január 1-től alkalmazandó külön díjakat.

Az egyéb tevékenységek és az alkalmazandó díjak az alábbiak.